Ahad, 20 September 2015

KELEBIHAN EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Macam biasa, nak cerita pasal emas. Cerita emas je yang paling best dan trending dalam dunia saya sekarang, haha. Betul laa emas ni ada aura memukau. Sekali terpikat memang terus terpesona dengan kilauannya ^_^



Isnin, 24 Ogos 2015

UNTUNGNYA SIMPAN EMAS!

Assalamualaikum dan gud day semua~!

Dah lama tak update blog atas masalah teknikal yang masih belum settle.
Rindu jugak nak menulis. Setiap hari duk niat nanti lunch break nak update blog.
Tapi hari-hari jugak waktu rehat tengah hari habis gitu jek bila saya reply mesej-mesej custeme dan downline saya. Hmmm hari-hari yang sangat indah, hihi.

Rabu, 17 Jun 2015

KEMPEN SIMPAN EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Apa tu kempen simpan emas?

Selasa, 16 Jun 2015

3 MOTIVASI MENYIMPAN EMAS

Siapa pun kita..
Apapun pekerjaan kita..
Buatlah simpanan emas kerana:-

EMAS adalah logam ciptaan Allah yang paling berharga.

EMAS juga adalah matawang yang sebenar (DINAR)

EMAS juga adalah simpanan yang menguntungkan..

Jika tak percaya cuba pergi kedai emas dan bawa emas yang kita beli 5 tahun lepas..

Saya percaya harganya sekarang mesti dah BERGANDA ganda kan???

Sama juga konsepnya..

Kita simpan emas sekarang..

5 tahun akan datang harganya pasti berganda ganda..

Berbanding dengan kita simpan duit.. rm100 ribu yg kita simpan hari ini.. nilainya tak kan sama dengan rm100 ribu pada 5 tahun yg akan datang.

Simpanlah sikit sikit.. lama lama banyak lah jadinya..

1 gram setiap bulan.
Setahun kita dah ada 12 gram..

Selamat menabung emas semua!!

1 gram 1 bulan 1 keluarga
==Jutawan Powergold==
FB : Narshifa GoldEmpire
http://www.jutawanpowergold.biz/narshifagold

Isnin, 15 Jun 2015

BEZA EMAS 999 DAN 916

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Harini kita belajar mengenali perbezaan antara 2 jenis emas yang paaaaling popular di Malaysia, supaya kita memahami kenapa nilainya berbeza dan mengelakkan kita akhirnya tertipu.


APA NAK BUAT ANDAI NEGARA KITA BANKRAP?

Perkongsian ni saya dapat daripada rakan penyimpan emas di grup goldsaver kami.

Sejak GST diperkenalkan di negara tercinta kita ni, saya memang follow berita tentang ekonomi dengan agak serius juga...tambahan lagi pasaran emas amat berkait rapat dengan situasi ekonomi negara dan global.

Terpulang kepada penerimaan anda semua ye...

Bagi saya sendiri, dalam menghadapi situasi ekonomi sekarang yang mencengkam, satu-satunya simpanan yang terjamin bagi saya adalah dalam bentuk emas.

Kenapa?

Jom baca dulu sharing rakan penyimpan emas saya ni.

Isnin, 8 Jun 2015

5 TIPS PENTING SIMPAN EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan anda ^_^

Ramai yang tak beli emas dengan beri alasan TAKUT nanti kena curi/rampok kannnn?

Ok meh sini baca kejap 5 tips cemana nak berusaha untuk jaga emas yang dibeli supaya selamat ;)

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan anda ^_^

Jom buka pintu rezeki dengan sama-sama mengamalkan zikir-zikir berikut.

Selasa, 2 Jun 2015

4 KETAKUTAN TERHADAP EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Anda yang masuk kedai saya ni takut tak???

Kalau tak takut, alhamdulillah... ^_^

Sebabnya, sebenarnya RAMAI YANG TAKUT....

Takut apa??

Takut nak beli dan simpan emas...

uwaaa takutttttt!!!

Isnin, 1 Jun 2015

EMAS BUAT KITA JADI TUA?

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Saya assume anda yang sedang membaca entri ni memang minat emas sebab anda dah sudi jejak ke kedai emas online saya ni.

Tapi ada juga orang yang meletakkan usia sebagai alasan untuk menjauhi emas dengan pemikiran begini :

"Aku tak minat la emas sebab emas untuk orang tua.. Rasa macam dah tua pulak beli-beli emas ni.. Macam mami jarum pun ada..hahaha  "

Saya sebagai sebahagian daripada pencinta emas yang masih perasan dirinya muda berasa Oh sakitnya tuhhhh di sini.

Rabu, 27 Mei 2015

FORMULA MENJADI JUTAWAN

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Ada seseorang yang baik hati telah berkongsi FORMULA RAHSIA nak jadi jutawan dengan mudah dan cepat.

Selasa, 26 Mei 2015

KENAPA UNTUNG SIMPAN EMAS?

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Apa khabar pembaca Info Emas Narshifa Gold hari ini?
Jom simpan emas 999.9 ^_^

❎"Takde duit laaa nak beli emas! Duit nak pakai untuk banyak benda lagi, nak simpan untuk itu ini lagi!”❎

Ini statement yang biasa kita dengar bila kita ajak orang buat benda baik-baik macam simpan emas, hihi. Persoalannya, betul ke macam tu??

Ahad, 24 Mei 2015

3 PILIHAN POSISI EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Jom nilai dimana kita berada

Mana Pilihan Anda? Nak Tambah GRAM atau RM?!!

Sabtu, 23 Mei 2015

3 LANGKAH MENCAPAI MATLAMAT SIMPANAN EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

《 MULA KECIL, AKHIRNYA BESAR 》

Nak BERJAYA  perlu ada MATLAMAT. Ini adalah asas untuk berjaya, tak kira sama ada matlamat itu adalah kecil atau besar.

Jumaat, 22 Mei 2015

TESTIMONI AHLI : RAHSIA ASMAGOLD BELI EMAS PERCUMA

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Perkongsian cerita dari stokis Powergold : Asmagold

***************************************************************************************
Reward diri sendiri bulan ni..
Alhamdulillah, dengan bonus Powergold je bayar kat bos ni.. Dulu tak terfikir boleh beli barang kemas tiap-tiap bulan.. Maklumlah nak jumpa barang kemas yang min 1gram memang susah.. Jadi bila dapat tau je kempen simpan emas 1gram sebulan di Powergold, memang tak cakap banyak.. Terus je join.. Tak caya boleh tanya @saragoldenlicios.. Mesti ada lagi perbualan saya dengan dia mula2 dulu.. Dah join, makin jatuh cinta.. Terus grab peluang yang disediakan di Powergold.. Dari hanya mampu beli 1gram goldbar sebulan, lama-lama dah boleh beli 1dinar.. Bukan sebulan sekali, tetapi 3 kali.. Yang bestnya tanpa keluarkan duit sendiri.. Semua dengan bonus Powergold.. Bulan ni Alhamdulillah boleh beli lebih dari 1dinar.. Grab 2 utas rantai tangan untuk diri sendiri.. Alhamdulillah..



InsyaAllah bakal menjadi pembayar zakat emas.. Rugilah siapa yang tak nak jadi pembayar zakat emas ni.. Siapa yang nak bantu kaum kita kalau bukan kita sendiri kan..

Mulakan langkah anda menyimpan emas mulai sekarang.

***************************************************************************************

1 gram 1 bulan 1 keluarga
==Jutawan Powergold==
*** NarshifaGoldEmpire***
Hubungi saya di : http://www.jutawanpowergold.biz/narshifagold

8 KELEBIHAN BERNIAGA EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

🍀🌺8 KELEBIHAN BERNIAGA EMAS🌺🍀

Khamis, 21 Mei 2015

MEMAHAMI SIMPANAN EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Baru-baru ini, saya mendengar banyak rungutan berkenaan betapa alergiknya umat Islam terhadap emas. Barangkali, ramai yang dah tertipu dengan skim-skim emas seperti pelaburan dan sebagainya.

Namun demikian Powergold.biz tidak harus disamakan dengan mana-mana skim pelaburan emas.

Rabu, 20 Mei 2015

TESTIMONI AHLI : RAHSIA SIMPANAN KAHWIN MIRAKAYAGOLD

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Hari ni nak share testimoni seorang ahli Powergold tentang kisahnya dengan Powergold.

************************************************************************************
Assalamualaikum semuaaa!

Harini Mira nak kongsi 1 cerita.

Niat asal Mira join Powergold memang untuk simpanan semata-mata sebab tak mampu langsung nak simpan duit.
So dari mula join Powergold, mula dengan 1 gram, sambil-sambil buat networking, dapat rezeki lebih, beli emas lebih..

Mmg niat beli emas ni adalah untuk ganti simpan duit kawen..
Sebab kalau simpan duit, cepat benor habisnya.. beli shawl la, camera la, belanja makan orang ni, belanja makan orang tu, makan makan makan smpai gemuk... so, Mira guna duit kawen tu untuk beli emas..

Now, dah sampai masa utk Mira bayar 20% kat wedding planner tu, so tadi Mira gi ArRahnu Primas kat Seksyen 18 Shah Alam..
Dalam hati Tuhan je tahu betapa berdebornya.. mana la tau tetiba emas tak tulen ke, tak cukup karat ke, tak cukup berat ke, ArRahnu tak nak terima ke kan..

Tapi Alhamdulillah...Tak de masalah!!
Goldbar kita TULEN, dan beratnya TEPAT..
SYUKURRRRRR... SAYA DAH BUKTIKAN SENDIRI!!!

Itulah gunanya saya simpan emas selama ni.. memang untuk diguna bila waktu memerlukan..
Kalau saya buat loan kawen, bulan-bulan kena bayar kat bank.. kenduri dah habis, dah beranak 2 pun belum tentu dah habis bayar loan..
Sekarang just bayar ArRahnu je, EMAS KITA MASIH ADA!!!

Jom jadi penyimpan emas tegar..

😍Mirakayagold😍


************************************************************************************

Anda pun bakal melalui peristiwa penting dalam sejarah hidup seperti Mira dan sedang tercari-cari solusi terbaik?
Simpanan emas dengan Powergold boleh membantu anda inshaa Allah.
The best part is....kalau anda bertawakkal kepada Allah, yakin dengan biz ini dan berusaha sewajarnya, anda berpeluang simpan emas secara PERCUMA dengan duit bonus anda.

Terpulang kepada anda sendiri.

Tabungan kite masa depan kite ^_^

1 gram 1 bulan 1 keluarga
==Jutawan Powergold==
*** NarshifaGoldEmpire***
http://www.jutawanpowergold.biz/narshifagold

Selasa, 19 Mei 2015

5 KONSEP MUDAH DI POWERGOLD

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Bagi anda yang mahu memulakan simpanan emas dan mahu terus menerus celik emas, saya sangat syorkan anda memilih Powergold sebagai start line anda.

Kenapa?

Isnin, 18 Mei 2015

LOGIK DUIT vs LOGIK EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Masih lagi bingung memikirkan kenapa MESTI tukar duit anda jadi emas dan simpan emas sebagai simpanan jangka masa sederhana ~ panjang anda?

Mungkin anda perlu faham 2 logik asas ini dahulu.

PESANAN JUTAWAN ALIBABA

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Kata-kata berbisa dari boss Alibaba.. buat renungan bersama.

Jack Ma Pengasas Alibaba Group:
Antara berurusan dengan Orang-orang yang tidak dikenali, Keluarga dan Rakan-rakan.

Jack Ma pernah berkata, "Apabila menjual(berurusan) kepada rakan-rakan dan keluarga, tidak kira berapa banyak yang anda jual kepada mereka, mereka akan sentiasa merasa anda
mendapatkan keuntungan dari wang mereka, tidak kira berapa murah yang anda jual kepada mereka, mereka tetap tidak akan menghargainya.

Ahad, 17 Mei 2015

20 SEBAB KENAPA KITA PERLU BERSEDEKAH

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

KENAPA SI MATI LEBIH MEMILIH UNTUK BERSEDEKAH SEANDAINYA DIA DIKEMBALIKAN KE DUNIA?

Sebagaimana firman Allah, "...wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dapat bersedekah....." -(surah al mu'minun:10)



Sedangkan dia tidak pun berkata "supaya aku dapat mengerjakan umrah" atau "supaya aku dapat solat" atau "supaya aku dapat berpuasa". Kenapa bersedekah yang disebut?

Sabtu, 16 Mei 2015

5 SEBAB UNTUK BELI GOLDBAR

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Kami selalu juga menghadapi situasi sebegini apabila cuba membantu bangsa sendiri celik emas dengan memulakan simpanan emas serendah 1g sebulan, bermula dengan goldbar 1g.

Mereka akan bertanya dengan kening terangkat :

"Goldbar??
Kalo beli, nak buat apa?"

Anda juga mempunyai persoalan yang sama bermain-main dalam fikiran?

Jumaat, 15 Mei 2015

ADA APA DENGAN RM450?

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Apa ada dengan RM450?

Simpan tak KAYA
Hilang tak MISKIN

Tetapi jika digunakan untuk menyertai Powergold + Usaha InsyaAllah mungkin boleh merubah kehidupan anda...

Tak ada apanya dalam biz powergold ni...cuma rata2 kita tak dididik dengan ilmu berniaga..

Khamis, 14 Mei 2015

6 KAEDAH MENGUJI KETULENAN EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Alhamdulillah..dengan rahmat dan petunjuknya kedai emas online meneruskan operasinya seperti biasa pada hari ini ^_^

Setiap hari kami berusaha menimba ilmu emas untuk dijadikan panduan dalam bisnes kami, juga dengan niat untuk berkongsi sebanyak apa yang kami tahu dengan pembaca blog kami serta pelanggan-pelanggan emas kesayangan kami.

Rabu, 13 Mei 2015

NILAI ISLAM VS "ORANG KITA"

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Sedikit perkongsian😊😊


Orang kita kata kalau KAYA baru kahwin..
Tapi dalam islam cakap nak KAYA kena kahwin..

Orang kita kata nak SENANG kena banyak menyimpan duit..
Tapi dalam islam cakap nak SENANG kena banyak keluarkan duit(sedekah)..

Orang kita kata dah KAYA baru bantu org miskin..
Tapi islam cakap kalau nak KAYA bantu org miskin..


Orang kita kata makan SAMPAI KENYANG..
Tapi islam kata berhenti SEBELUM KENYANG..

Orang kita kata SAKIT itu BALA.
Tapi Islam kata SAKIT itu PENGHAPUS DOSA..

Inilah keindahan Islam yang sentiasa positif yang bersandarkan kepada keyakinan tinggi kepada Allah SWT.

Allahu Akbar...

1 gram 1 bulan 1 keluarga
==Jutawan Powergold==
*** NarshifaGoldEmpire***
http://www.jutawanpowergold.biz/narshifagold

Selasa, 12 Mei 2015

PANDUAN MENGENAI KOS "UPAH"

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Apa itu KOS UPAH ?

" Apakah itu kos upah emas? Kenapa perlu kos upah emas? Tak ada kos upah tak boleh ker?

Persoalan ini acap kali kami terima daripada pelanggan. Maka, bagi menjawab soalan-soalan tersebut, kami akan jawab seringkas mungkin supaya anda faham konsep kos upah.

Isnin, 4 Mei 2015

KENAPA SEMUA ORANG MAMPU BELI EMAS?

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Saya nak kongsikan sesuatu dengan semua.

Saya nak ceritakan tentang cara saya berfikir tentang emas pada masa dahulu. Saya juga macam kebanyakan orang lain. Mentaliti saya sebelum ni adalah HANYA ORANG-ORANG KAYA JE MAMPU BELI EMAS. Orang-orang kaya ni maksudnya yang gaji beribu-ribu sebulan dan pakai kereta besar, duduk rumah besar dan cantik, berpakaian cantik-cantik glamor-glamor, yang bila duit gaji dia masuk ke akaun pun duit gaji tu boleh lekat dalam akaun dengan baki 4 angka setiap bulan..

Rabu, 29 April 2015

Sembang Emas



⇨Tabungan kite masa depan kite

•••••••••••••••••••••••••••••••••


1 gram 1 bulan 1 keluarga
== Jutawan Powergold ==
**NarshifaGoldEmpire**018-9544008
http://www.jutawanpowergold.biz/narshifagold

Rabu, 22 April 2015

KELEBIHAN DINAR EMAS

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Terfikir nak mulakan simpanan emas fizikal hari ini?
Anda tiba di tempat yang betul untuk mendapatkan info yang telus tentang simpanan emas.

Sekiranya anda sudah bersedia menjadi penyimpan emas fizikal, saya syorkan anda mendapatkan keahlian Powergold dan bermula dengan simpanan DINAR EMAS.

Kenapa memilih dinar emas?

CERITA TENTANG ASB & EMAS

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Di kalangan orang Malaysia, simpanan ASB sangat sinonim dan tidak asing lagi. Kalau tak de akaun simpanan ASB, barulah dianggap pelik dan asing.

Hmmm...jom cerita tentang ASB dan EMAS, kita compare dan bincangkan secara terbuka.

Selasa, 21 April 2015

RISIKO BESAR SIMPANAN WANG KERTAS

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Kebanyakan orang ada simpanan wang kertas di bank mahupun persendirian. Namun tahukan anda, simpanan sebegitu sebenarnya MERUGIKAN malah BERISIKO TINGGI..?

Kenapa agaknya?
Saya bawakan kepada anda semua info yang saya dapati.

7 PERBEZAAN BELI EMAS DULU VS SEKARANG

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Kenapa mesti sertai kami di Powergold?
Best ke Powergold ni?
Takde risiko kerugian ke join Powergold?
Laku ke kalau jual emas ni?

Ni cuma sebahagian daripada soalan-soalan lazim yang kami biasa terima.

Saya sebenarnya rasa rugiiiii sangat sebab baru je kenal dengan Powergold...tak sampai 6 bulan lagi pada saat saya menulis blog ni.

Anda nak tahu kenapa?

Isnin, 20 April 2015

3 KONSEP DI POWERGOLD

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Akhir-akhir ni selalu sangat dengar atau nampak perkataan Powergold ye.

Apa tu Powergold?

Nak tahu?

5 JENIS PELABURAN TERBAIK

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke kedai emas online Narshifa Gold E-Store.

Tahukah anda, sebenarnya anda berpeluang melakukan 5 jenis pelaburan yang memberi keuntungan berlipat ganda kepada anda di dunia?

Berikut adalah 5 jenis pelaburan tersebut :