Selasa, 21 April 2015

RISIKO BESAR SIMPANAN WANG KERTAS

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan semua.

Kebanyakan orang ada simpanan wang kertas di bank mahupun persendirian. Namun tahukan anda, simpanan sebegitu sebenarnya MERUGIKAN malah BERISIKO TINGGI..?

Kenapa agaknya?
Saya bawakan kepada anda semua info yang saya dapati.

Sebenarnya, duit kertas yang kita pakai hari ini asalnya adalah VOUCHER mewakili emas. Tapi sejak Perjanjian Bretton Wood ditamatkan pada 1971 oleh Presiden US Richard Nixon, duit kertas tak ada kena mengena lagi dengan emas. Amerika dengan secara rasminya putuskan hubungan antara emas dan duit kertas US Dollar. Jadi kalau berlaku apa-apa yang menjejaskan kestabilan ekonomi negara atau dunia, penyimpan duit kertas akan lingkup dulu. Cuba kaji balik apa berlaku masa Krisis Kewangan Asia tahun 1997. Ringgit Malaysia jatuh lebih 50% hanya dalam tempoh beberapa bulan! Daripada RM2.50 untuk USD1 kepada RM4.70! Memang betul duit yang kita simpan dalam bank nombornya kekal, tapi kuasa belinya dah hilang separuh. Orang luar boleh beli kekayaan negara kita dengan separuh harga jer masa tu. Exchange rate RM US sebelum kegawatan ekonomi tahun1997 ialah Ringgit Malaysia sekitar RM2.50 untuk USD1 sahaja. Namun, exchange rate RM vs US selepas kegawatan ekonomi 1997 melanda sangat-sangat teruk sehinggakan Ringgit Malaysia pernah tersungkur hingga RM4.70 untuk USD1 ketika itu. Pada masa itu kekayaan semua orang terjejas kecuali penyimpan-penyimpan emas. Kekayaan mereka tidak terjejas pun kerana emas-emas yang mereka simpan menjadi penyimpan nilai yang baik, yang tidak dipengaruhi krisis ekonomi dan kejatuhan nilai matawang Ringgit Malaysia.


Malah sebenarnya, apabila Ringgit jatuh, harga emas naik. Apabila US Dollar jatuh, harga emas lagi naik. Dan selepas tahun 1997, barulah disedari sistem duit kertas sangat tidak adil dan mantan Perdana Menteri Malaysia Dr. M menyarankan DINAR EMAS sebagai alat tukaran dagangan antarabangsa. Mahu belajar lebih lanjut mengenai simpanan emas?
Hubungi saya untuk penyertaan percuma ke group simpanan emas kami.

#EmasKalisInflasi #EmasMatawangAkhirZaman

1 gram 1 bulan 1 keluarga.
==Jutawan Powergold==
**NarshifaGoldEmpire**
018-9544008

http://www.jutawanpowergold.biz/narshifagold

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda berminat dengan produk serta info yang dipaparkan di Narshifa Gold E-Store hari ini? Kami sedia menerima pertanyaan serta pendapat anda. Diharap dapat menggunakan bahasa yang sopan dan boleh difahami semua ye. Terima kasih ^_^