Isnin, 8 Jun 2015

5 TIPS PENTING SIMPAN EMAS

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum dan selamat datang ke Narshifa Gold E-Store, kedai emas online pilihan anda ^_^

Ramai yang tak beli emas dengan beri alasan TAKUT nanti kena curi/rampok kannnn?

Ok meh sini baca kejap 5 tips cemana nak berusaha untuk jaga emas yang dibeli supaya selamat ;)


Tip 1-Diam-diam aje
Ini paling penting..kalau beli emas jangan bagitau sapa-sapa kecuali suami @ isteri jerr...tak perlu nak tunjuk pada kawan-kawan koleksi emas yang kita ada..duduk diam-diam sudah..



Tip 2-Simpan di rumah,syaratnya...
Ramai tak pernah tengok atau pegang emas dinar dan gold bar/wafer kan kan kan? Huiii rugi rugi.
Syiling 1 Dinar saiznya lebih kecil dari duit 10sen..so nak simpan Dinar sebenarnya lagi senang dari simpan duit dan barang-barang berharga. Begitu juga dengan goldbar Powergold. Kecikkk je sebenarnya. Kalau tak pernah tengok cemana rupa haa, kontek lah mana-mana ejen sah termasuk saya ;) kita kasi tengok sampai terpesona habisss



Tip 3-Simpan di pejabat,tapi...
Ramai tak perasan pejabat mungkin boleh jadi tempat percuma dan agak selamat untuk simpan barang berharga.tapi ia hanya sesuai kalau pejabat ada...
    1- sistem kawalan kselamatan yang ketat..nak masuk kena register kat pos kwalan,bilik pun authorised personal jer yg bole masuk,ada CCTV dan laci anda pun boleh dikunci
   2-kawan-kawan pejabat yang boleh dipercayai dan amanah...
>>cuma perlu ambil perhatian ialah cleaner yang keluar masuk bersihkan ofis..itu jerrr

Tip 4-Beli Safe Deposit Box dan simpan di rumah...
Ini kosnya agak tinggi dan tak la selamat terutama bila kita ada di rumah..kalau perompak masuk rumah,itulah yang pertama dia nak buka...



Tip 5-Safe Deposit Box di bank atau syarikat swasta
bagi saya tip yang ni paling selamat dan paling nyenyak tidur..Kosnya pun murah sekitar Rm100 untuk box yg paling kecil...boleh muat emas bernilai Rm100,000..di bank atau syarikat???
untuk orang kebanyakkan, saya syorkan sewa di bank sebab kosnya paling murah....😄😄😄

Senarai link Safe Deposit Box, bank dan syarikat swasta....
-SDB Maybank
-SDB Agrobank
-SDB CIMB bank
-SDB RHB bank
-SDB Public bank
-SDB Bank Muamalat
-Safe Deposit Box Sdn Bhd
-Royal Safe Deposit Box( RSDB)

1 gram 1 bulan 1 keluarga
==Jutawan Powergold==
*** NarshifaGoldEmpire***
http://www.jutawanpowergold.biz/narshifagold
Like & Follow FB : Narshifa GoldEmpire

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda berminat dengan produk serta info yang dipaparkan di Narshifa Gold E-Store hari ini? Kami sedia menerima pertanyaan serta pendapat anda. Diharap dapat menggunakan bahasa yang sopan dan boleh difahami semua ye. Terima kasih ^_^